Vannkefir med bringebærsmak

Vannkefir med bringebærsmak

Utstyr du trenger:

Bruk redskaper i plastikk, glass, keramikk eller tre da metall er som kryptonitt for vannkefirkornene.

 • 1 norgesglass evt glass med lokk fra Ikea som rommer 1 liter
 • 1 trykk sikker flaske fra bryggeri e.l evt glassflaske fra Ikea
 • 1 Finkornet sil i plast med bittesmå hull slik at ikke kefirkornene slipper igjennom. (jeg kjøpte en på naturligliv.no)
 • Spiseskje i plast

Ingredienser

 • 1 liter vann (jeg bruker kaldt vann)
 • 4 ss rørsukker eller lønnesirup (jeg bruker Urtekram økologisk rørsukker fra helsekost)
 • 1 neve økologiske rosiner eller annen tørket frukt (jeg bruker økologiske rosiner som du får kjøpt i vanlig dagligvare eks Ænglamark sine))
 • 2 ss vannkefirkorn
 • 2 skiver økologisk sitron

Jeg pleier å lage vannkefir i to steg.  Først fermenterer jeg drikken med vannkefirkorn i 1-2 døgn eller til alle rosinene og kefirkornene er ferdig med å bevege seg opp og ned. Rosinene skal samle seg i toppen av vannkefiren. Når jeg har fermentert ferdig med kornene, smaksetter jeg kefiren med bær e.l og lar det fermentere i ca 12 timer til.

Fremgangsmåte

 1. Bruk et norgesglass e.l som rommer 1 liter vann. Jeg bruker glass med lokk fra Ikea. Ha i 1 liter vann og rør ut sukkeret slik at det løser seg opp.
 2. Tilsett rosiner, vannkefirkorn og sitronskiver og legg på lokket. Hvis du bruker norgesglass så ikke ha på strikken da det ikke skal være helt tett.
 3. La glasset med kefiren stå på kjøkkenbenken i 1-2 døgn. Hvis det er svært varmt holder det med kortere tid. Følg med på rosinene.
 4. Når 1.fermeteringsrunde er ferdig siler du drikken over på en trykktett flaske. Jeg bruker Ikeaflasker med lokk – så lenge du passer på å lette på trykket går det helt fint. Putt i en neve frosne bær (jeg bruker frosne bringebær), klikk på lokket og sett flasken til 2.gangsfermentering i ca 12 rimer på kjøkkenbenken. NB! Nå dannes det kullsyre og gass – det er derfor svært viktig at man letter på trykket (tar opp lokket på flasken) før du setter den i kjøleskapet. Det kan allerede være så mye kullsyre i den at det er lurt å gjøre dette ute eller over vasken da det kan sprute ut av flasken. Sett på lokket igjen og sett den til kjøling. Når den er kald er den ferdig til å drikkes. Hvis vannkefiren blir stående lenge i kjøleskapet kan det være lurt å lette på trykket av og til for å slippe ut kullsyren.

Anbefaler å se på denne siden for mer informasjon om fremgangsmåte, bilder m.m:

 

https://naturligliv.no/side/vannkefir-probiotisk-okologisk/

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *