Tomatsuppe med kyllingkraft

Tomatsuppe med kyllingkraft

Denne suppen har blitt en stor hit i min familie. Til og med min 4 åring synes denne suppa er fantastisk og slurper i seg porsjon etter porsjon. Det fine med denne suppen ar at den er kraftbasert, uten tilsetningsstoffer, veldig næringsrik og god. Jeg fryser ofte ned denne suppa i små porsjonsbeger slik at jeg kan varme opp suppe til meg selv til lunsj.

Ingredienser:

3 bokser hakket tomat gjerne økologiske

2 ss tomatpure gjerne økologisk

2-3 gulrøtter (valgfritt, men det gir litt naturlig sødme)

1 fedd hvitløk

Olivenolje

1/4 chili

1 l kyllingkraft

1-2 ss lønnesirup eller rårørsukker (evt honning hvis man ikke er på low fodmap diett)

salt og pepper

en klatt laktosefri rømme eller creme freche på toppen (NB! I Paleo dietten bør man unngå melkeprodukter så da kan man kutte ut dette.)

Slik gjør du:

Rens en hvitløk båt og del den i 2-3 store biter. La den surre litt i olivenolje på middels varme til den blir litt gyllen. Ta så ut hvitløkstbitene fra kasserollen. Nå har suppa fått smak av hvitløk uten at de med sensitiv mage eller Ibs vil reagere.

Hakk opp chili og gulrøtter og la det surre litt før du har oppi hakket tomat. La de få et oppkok før du har i kyllingkraften. La suppen koke til gulrøttene og tomatene er møre, men gjerne lengre. Når suppen er ferdig så moser du den med en stavmikser eller i blender, Obs! Hvis du bruker blender så fyll den bare 1/3 full og heller gjør det i flere omganger, slik at ikke lokket spretter av og suppa spruter ut – snakker av bitter erfaring etter å ha fått suppa i taket.

Ha suppa tilbake i kjelen og smak til med litt rørsukker, salt og pepper. Server gjerne med surdeigsbrød eller eltefritt speltbrød!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *