Kyllingwok med karri

Kyllingwok med karri

Dette er en super god wok som enkelt kan gjøres vegetarisk ved å kutte ut kyllingen. Denne er både lav fodmap, glutenfri, laktosefri og melkefri. Den største jobben er å kutte grønnsakene. I ferdige wokblandinger er det ofte grønnsaker som ikke er magevennlige – derfor er det tryggeste å velge sine egne grønnsaker. Du kan evt kutte grønnsaker og fryse de ned slik at du bare kan ta de opp ferdig kuttet når du har det travelt. Her kan du bruke alle de magevennlige grønnsakene du måtte ønske. Selv foretrekker jeg paprika gjerne i forskjellige farger, gulrøtter, reddiker, chili, vannkastanjer mfl. Sjkk gjerne listen her for å se hvilke grønnsaker som regnes som magevennlige her.

Saus:
2 ss karri (sjekk at denne er low fodmap (ikke inneholder løk), eks Hindu sin)
5 dl kyllingkraft (kan evt bruke 5 dl vann og 2 ss kyllingfond fra touche of taste
ca 1/2 boks kokosmelk
salt og pepper
Olje til steking – bruk gjerne kokosolje som tåler høye temperaturer.
1 ss potetmel

Grønnsaker:
3-4 stk gulrøtter
1-2 stk paprika grønn og rød
1 bunt reddiker
1 boks vannkastanjer
1/2 rød chili (kan sløyfes for en mer barnevennlig variant)
evt purre mørkegrønn del
2-3 kyllingfileter

Slik gjør du:
1. Begynn med å kutte opp alle grønnsakene, gulrøttene i tynne staver, reddiker i skiver og paprika i passe store biter. Skyll vannkastanjer i en sil. Reddikene skjæres i tynne skiver. Når alle grønnsakene er  kuttet opp begynner du på sausen.
2. Ta frem en liten kasserolle til sausen. Svi karri i litt olje før du tilsetter kyllingkraften. Ha i ca en halv boks med kokosmelk avhengig av hvor sterk du vil ha sausen. Smak deg frem – begynn med litt og ha heller i mer etterhvert. Når dette har kokt 5-10 min så smaker du til med salt og pepper. Min erfaring er at man må ha i en god del salt hvis man bruker kyllingkraft da denne ikke har noe salt i seg kontra kyllingbuljong. Igjen – smak deg frem.
3. Mens sausen koker begynner du å med å steke grønnsakene i en wokpanne eller en stekepanne med høye kanter. Stek disse på høy varme i noen minutter mens du vender på grønnsakene. Stek litt om gangen slik at grønnsakene blir stekt og ikke kokt. Legg de stekte grønnsakene over i en skål e.l
4: Skjær skyllingfiletene i passe store biter og ha på litt salt og pepper før du steker de raskt i pannen på høy varme.
5. Til slutt har du alle grønnsakene og kyllingen tilbake i stekepannen.
6. Rør ut ca 1 ss potetmel i en halv kopp kaldt vann. Ha dette i sausen og kok opp til sausen tykner. Ha sausen i stekepannen med resten og la alt koke til grønnsakene er møre og kyllingen gjennomstekt.

Severes med fullkornsris, naturris e.lLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *