Havre og sjokoladekjeks

Havre og sjokoladekjeks

Ingredienser

100 g meieri smør (gjerne Røros smør)
1,5 dl rårørsukker eller kokosblomst sukker
1 stort økologisk egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2,5 dl finmalt speltmel (helst økologisk)
2 dl økologiske havregryn
100 g mørk sjokolade (minst 70%)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Rør i vaniljesukker, bakepulver og speltmel til en jevn deig. Bland så inn havregryn og til slutt hakket sjokolade.

Lag små kuler av deigen og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand imellom (det skal bli ca 35 stk kuler av deigen).

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min. Avkjøles på rist.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *